НОВИНИ

Частичното бедствено положение в Карлово остава в сила

bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 24.08.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Нови проливни дъждове заляха Карлово и наводниха отново гимназията по жп транспорт и улици. Около училището беше изградена защитна дига. Дерето "Меден дол" преля отново вчера вечерта и наводни двора и малкия корпус на професионалната гимназия по жп транспорт. Поредното бедствие постави под въпрос началото на новата учебна година.

След повторното наводнение: В Карлово строят диги и разчистват засегнатите участъци

Поправката на държавните зрелостни изпити ще се проведе в следващите два дни в други две карловски училища. Пред учебно заведение бе изградена защитна дига. Бяха поставени и чували с пясък около сградата. Паралелно с това бе почистен отводнителния канал, пълен с боклуци, който е една от главните причини за затлачването на улиците и шахтите.

Главен комисар Николай Николов посочи, че Карлово остава критична точка, тъй като в следващите часове се очакват нови порои. Затова трябва да се почистят инертните материали под моста над училището.

Втори ден на помощ в отстраняване на последиците от наводненията се включиха аварийни екипи, изпратени от кмета на София Йорданка Фандъкова и военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада.

Областната управа в Пловдив се ангажира да съдейства максимално бързо на училището и на Общината и очаква попълнени документи за щетите от директора на учебното заведение до края на седмицата.

Комисия от Общината продължава да описва щетите по инфраструктурата. До края на следващата седмица в Областната управа ще бъде внесен актуализиран проект за укрепване и изграждане на подпорни стени на дерето "Меден дол".

Снимки: Министерство на отбраната

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колоездачната обиколката на България с рекорден награден фонд и интерес от чужбина
Колоездачната обиколката на България с рекорден награден фонд и интерес от чужбина
Кирил Петков ще съди Бойко Борисов за клевета с иск за половин милион лева
Кирил Петков ще съди Бойко Борисов за клевета с иск за половин милион лева