НОВИНИ

Оценяват щетите след силната буря в Стара Загора

bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 24.08.2022 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Силен дъжд с гръмотевици и светкавици в Стара Загора нанесе материални щети от паднали клони и дървета. Заради мащабния ВиК ремонт улиците бяха залети с пясък и чакъл. Наводнени са мазета, търговски обекти, гаражи, а цели квартали останаха без ток. В момента електричеството е възстановено.

Мощна буря връхлетя Стара Загора снощи. Само за около два часа се изляха 41 литра на квадратен метър дъжд придружен със силен вятър. По-ниските части на града бяха залети с вода.

Вятърът прекърши дървета и клони в целия град. Един автомобил е с нанесени материални щети. Улиците са залети с кал от ВиК ремонта. Изкопите за подмяна на водопровода и канализацията са прелели и земната маса се е свлякла в ниските точки на града, създавайки проблем при дъждоприемните шахти. Има и пропадания на техника.

"Единствено проблемите идват от наносите, свързани с ВиК проектите. Няма как тези камъни да преминат, трупат се върху самите шахти, въпреки че работеха екипите по отсраняването - беше много трудно снощи да бъдем адектватни със ситуацията", коментира Йордан Николов - заместник-кмет.

Заместник-кметът беше категоричен, че в града няма непочистени дъждовни шахти.

"Предполагам, че след това наводнение специалисти трябва да отидат на място и да се намесят, дали не е небоходимо допълнително шахти да бъдат направени, за да поемат тези води, които за пореден път се изсипват в тази част", каза Йордан Николов - заместник-кмет.

Днес през целия ден продължи разчистването на Стара Загора. Предстои да се направи оценка на щетите.

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Богдев е новият заместник-председател на Съдийската комисия към БФС
Мартин Богдев е новият заместник-председател на Съдийската комисия към БФС
Очаква ни слънчев уикенд след поредица дъждовни дни
Очаква ни слънчев уикенд след поредица дъждовни дни