НОВИНИ

Челси с минимален успех срещу Кристъл Палас

Тази вечер Тотнъм посреща Арсенал в късния мач днес

Челси записа втора победа в последните си 10 мача в първенството. “Сините” надделяха с 1:0 над Кристъл Палас на “Стамфорд Бридж”.
bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 15.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси записа втора победа в последните си 10 мача в първенството. “Сините” надделяха с 1:0 над Кристъл Палас на “Стамфорд Бридж”. Единственото попадение в мача реализира Кай Хавертц в 64-ата минута. Дебют за тима на Греъм Потър направи новото попълнение Беноа Бадиашил, който започна като титуляр.

На почивката на двубоя на феновете бе представено новото попълнение Михайло Мудрик. 22-годишният украинец пристига от Шахтьор (Донецк) за 100 милиона евро и подписа договор до 2031 г.

След първия си успех за годината Челси остана на десето място в класирането с актив от 28 точки, колкото има и деветия Ливърпул. Лондончани изостават на 10 точки от четвъртия Манчестър Юнайтед.

В другия мач Нюкасъл измъкна 1:0 срещу Фулъм в самия край на мача. Домакините, които са в период на криза, оцеляха в 69-ата минута, когато голмайстопър на тима от Лондон Александър Митрович пропусна дузпа. Една минута преди края на редовното време Александър Исаак вкара победното попадение за "свраките". Той вкара с глава на празна врата.

Малко преди това Алан Сен-Максимен бе направил голям пропуск за Нюкасъл. Благодарение на трите точки домакините изравниха Манчестър Юнайтед по голова разлика и все още са в курса за Шампионската лига.

Фулъм запази шестата си позиция в подреждането.

Тази вечер Тотнъм посреща Арсенал в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. Срещата е с начален час 18:30.

"Шпорите" не са в най-добрата си форма, като имат само две победи в последните си пет мача във Висшата лига. Тимът на Антонио Конте се намира на 5-та позиция в класирането и при победа днес може и да се завърне в топ 4. Срещата пропуска Лукаш Моура, който има контузия на прасеца, под въпрос до последно ще са Родриго Бентанкур, Деян Кулушевски и Ричарлисон. Тотнъм играе много силно като домакин срещу Арсенал, като последната му загуба в дербито на Северен Лондон пред собствена публика е през 2014-та година.

"Артилеристите" са на първа позиция с актив от 44 точки, 5 пред втория Манчестър Сити и при евентуален успех може да увеличи преднината си на върха. Арсенал е с най-добрата защита в лигата, като отборът на Микел Артета е допуснал само 14 попадения в 17 мача, а и е отбелязал 40 гола (второто най-добро постижение след Манчестър Сити). Аут за сблъсъка са Габриел Жезус и Рийс Нелсън. "Червените" ще опитат да прекъснат черната си серия срещу този съперник, доближавайки се още повече до мечтаната титла.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид и Барселона се изправят един срещу друг в спор за Суперкупата на Испания
Реал Мадрид и Барселона се изправят един срещу друг в спор за Суперкупата на Испания
Челси официално обяви трансфера на Мудрик
Челси официално обяви трансфера на Мудрик