НОВИНИ

Черно море отново удари Дея спорт на свой терен и стигна до решителен трети мач в първия кръг на плейофите в НВЛ

Решителната битка между лидера след редовния сезон и варненци ще бъде този четвъртък (28 март) от 19:00 часа в зала "Младост" в Бургас

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:37, 25.03.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
черно море отново удари дея спорт свой терен стигна решителен трети мач първия кръг плейофите нвл
Слушай новината

Отборът на Черно море надигра за втори път в рамките на малко повече от две седмици лидера след редовния сезон в Националната волейболна лига (НВЛ) Дея спорт като домакин и по този начин изпрати четвъртфиналната серия между двата тима от плейофите в решителен трети мач.

В зала "Христо Борисов" във Варна домакините спечелиха с 3:2 (16:25, 25:14, 16:25, 25:23, 15:12) гейма и така принудиха носителя на Купата на България да играе още един двубой в преследването на място в полуфиналите на българското първенство.

Решителната битка между Дея спорт и "моряците" ще бъде този четвъртък (28 март) от 19:00 часа в зала "Младост" в Бургас.

Иначе срещата тази вечер започна с предимство за бургазлии, които в първата част се откъснаха рано в резултата, за да я затворят убедително с 25:16, но домакините отговориха с още по-убедителен успех във втория сет, когато взеха всяка една от последните 10 точки за крайното 25:14 в тяхна полза.

В третия гейм обаче волейболистите на Франческо Кадеду си върнаха инициативата, взимайки ранен аванс от 11:4, който им позволи без особени проблеми да възстановят преднината си в мача след 25:16.

Четвъртата част отново се развиваше по вкуса на гостите, които водеха с 11:7 и 16:13, но допуснаха варненци да се доберат до равенството при 18:18. Това вдъхна увереност на момчетата на Пламен Христов, които стигнаха до три поредни сетбола при 24:21 и реализираха последния от тях, за да вкарат срещата в тайбрек.

До средата на решителния гейм двата отбора бяха равностойни, но след това домакините дръпнаха с 2-3 точки и съумяха да съхранят тази разлика, за да сложат точка на спора след 15:12.

Над всички за Черно море бяха Симеон Димитров и Мирослав Градинаров (5 аса), които приключиха с по 18 точки, а Борис Начев прибави 11.

За бургазлии Лукас Мадалоз завърши с 27 пункта (2 аса, 2 блокади), които обаче не стигнаха на неговия тим за крайния успех и класиране още тази вечер за полуфиналите в НВЛ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Георгиев пред БНТ: Целта ми е да си осигуря квота за Зимните олимпийски игри в Милано - Кортина д'Ампецо 2026
Кристиан Георгиев пред БНТ: Целта ми е да си осигуря квота за Зимните олимпийски игри в Милано - Кортина д'Ампецо 2026
ЦСКА отново срази Монтана и е първият полуфиналист в НВЛ
ЦСКА отново срази Монтана и е първият полуфиналист в НВЛ