НОВИНИ

ЦСКА отново срази Монтана и е първият полуфиналист в НВЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:19, 25.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
цска отново срази монтана първият полуфиналист нвл
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

ЦСКА стана първият полуфиналист в Националната волейболна лига (НВЛ) за мъже през този сезон, след като в първия кръг на плейофите елиминира с 2-0 победи състава на Монтана.

Преди няколко дни "червените" спечелиха визитата си в Северозападна България с 3:1 гейма, а тази вечер в своята зала "Васил Симов" се наложиха отново със същия резултат - 3:1 (18:25, 25:22, 25:21, 25:16) - и така си поправиха път към фазата на най-добрите четири тима в родното първенство.

Мачът в столицата започна по-силно за гостите, които в първата част поеха контрола още след 5:5 и постепенно изградиха разлика от 6-7 точки, която задържаха за крайното 25:18 в своя полза.

Волейболистите на Александър Попов отговориха подобаващо и във втория сет нито за миг не изпуснаха лидерството и въпреки че на няколко пъти позволиха на своя съперник да се доблжи само на един пункт, стигнаха до изравняването на резултата след 25:22.

Третият гейм се разви по сходен начин, като отново домакините бяха отборът, който имаше преднина в точките и в крайна сметка се възползваха от грешките на монтанчани, за да стигнат до пълен обрат след 25:21.

Четвъртата част стартира по-позитивно за възпитаниците на Даниел Пеев, но в средата на сета настъпи срив в играта им, който помогна на ЦСКА да поеме отново контрола върху събитията на игрището и без особени затруднения да стигне до крайния успех след 25:16.

Страхиня Бързакович беше над всички за победителите със своите 32 точки (4 блока, 3 аса), а Александър Симеонов добави още 13 (2 блока, 2 аса).

За състава на Монтана Кристиан Валчак завърши с 18 пункта (1 блок, 2 аса), докато Самуил Вълчинов добави 15 (2 блока, 1 ас).

В полуфиналите ЦСКА очаква победителя от сблъсъка Дея спорт - Черно море, който ще бъде решен в пълния формат от три срещи, след като варненци спечелиха втората от тях у дома с 3:2 гейма, изравнявайки резултата в серията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море отново удари Дея спорт на свой терен и стигна до решителен трети мач в първия кръг на плейофите в НВЛ
Черно море отново удари Дея спорт на свой терен и стигна до решителен трети мач в първия кръг на плейофите в НВЛ
Валентин Антов пред БНТ: Готов съм да помогна на националния отбор на всяка една позиция (ВИДЕО)
Валентин Антов пред БНТ: Готов съм да помогна на националния отбор на всяка една позиция (ВИДЕО)