НОВИНИ

Четири години без големия Коби Брайънт

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
17:27, 26.01.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
лейкърс отдадат почит коби брайънт статуя
Слушай новината

Коби Брайънт си отиде от този свят на днешната дата преди четири години. Баскетболистът загина в катастрофа с хеликоптер, който се разби в Калабасас на 26 януари 2020-а година. На борда имаше 9 души, а сред тях бяха Коби и дъщеря му Джиана, на 13 години. Катастрофата не остави оцелели.

Брайънт бе едва на 41-годишна възраст, но остава в историята като един от най-великите баскетболисти.

Цитатът, с който Коби иска да бъде запомнен: "Искам хората да мислят за мен като човек, който е надскочил себе си, постигнал свръх успехи, това е. Това ще е признание, че съм вложил много работа и съм изстискал всяка капка от този портокал."

Едва ли има някой, който обича басектбола, да не е попадал на неговото обяснение в любов към баскетбола, което той написа след прекратяването на състезателната си кариера през 2016 г. с което каза сбогом на най-скъпото си нещо.

Скъпи Баскетбол,

От момента, в който започнах да сгъвам на топка баскетболните чорапи на баща ми, за да стрелям въображаеми кошове, с които печелех мачове в Грейт Уестърн Форум, знаех, че едно нещо е истина: бях се влюбил в теб.
Това бе любов толкова дълбока, че ти дадох всичко, което притежавах - от ума и тялото си до духа и душата си.

(...)

И двамата знаем, че без значение какво ще правя оттук нататък, аз винаги ще бъда онова хлапе с чорапите на топка и кошчето за боклук в ъгъла на стаята.

5 секунди до края на мача. Топката е в ръцете ми.
5...4...3...2...1

Ще те обичам винаги,

Коби

В продължение на повече от 20 години Коби показва на света какъв може да бъде резултатът, когато забележителният талант се смеси с абсолютна преданост към любимата игра и към победата, която винаги го е водела напред.

След смъртта си, Коби Брайънт оставя в наследство изключителните си постижения като спортист, академията за млади играчи и успешните продукти с неговото име.

Той остана завинаги на 41 години, но ще живее в сърцата на своите почитатели. Защото успя да се превърне в легенда още преди да напусне този свят и защото им даде един добър пример за достоен живот.

5,4,3,2,1. Стреляй, стреляй, стреляй!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рокади в ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура"
Рокади в ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура"
Откриха фестивала "Сурва" в Перник
Откриха фестивала "Сурва" в Перник