НОВИНИ

Циципас и Фриц отпаднаха в Шанхай, Рубльов е в третия кръг

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:23, 09.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
циципас измъчи полуфинал турнира лос кабос
Снимка: БГНЕС

Стефанос Циципас и Тейлър Фриц станаха поредните две големи имена, които бяха елиминирани рано-рано по време на АТР Мастърс 1000 турнира в Шанхай, Китай.

В мача си от втория кръг поставеният под №4 Циципас отстъпи с 4:6, 6:3, 5:7 на французина Юго Умбер. След като двамата си размениха по един сет, в решителния трети гъркът успя да навакса изоставане от 0:3 гейма, но в крайна сметка до обрат не се стигна и Умбер регистрира третата си победа в четири мача срещу Циципас.

Така, 25-годишният французин се класира за осминафиналите, където ще играе срещу представителя на САЩ Джей Джей Уулф, който се справи с италианеца Матео Арналди след 2:6, 6:3, 7:6(4).

Малко по-рано през деня бившият №8 в света Диего Шварцман, който понастоящем е извън първите 100, надигра с 6:4, 3:6, 7:6(5) седмия поставен в основната схема Тейлър Фриц.

За аржентинеца, който участва в надпреварата с "уайлд-кард" това бе първа победа над тенисист от топ 10 след близо 18 месеца чакане, а в следващата фаза Диего ще играе срещу чилиеца Николас Джари, който отстрани Лоренцо Сонего след успех със 7:6(4), 6:2.

Напред към осминафиналите продължава и №5 в схемата Андрей Рубльов, който не срещна проблеми срещу французина Адриен Манарино и го срази с 6:3, 6:0.

По този начин руснака оформи в следващия кръг любопитен дуел срещу 12-ия поставен Томи Пол от САЩ, който се справи трудно с младия Артур Фис - 6:4, 6:7(9), 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Археологическият музей показва уникални находки от некропола при Требенище (Снимки)
Археологическият музей показва уникални находки от некропола при Требенище (Снимки)
Фалшива страница на столичния зоопарк събира лични данни
Фалшива страница на столичния зоопарк събира лични данни