НОВИНИ

Циципас надви Медведев и го изхвърли от Финалите на АТР в Торино

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 17.11.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
циципас надви медведев изхвърли финалите атр торино

Световният №5 Стефанос Циципас записа първата си победа в тазгодишното издание на Финалите на АТР в Торино, след като във втория си двубой от груповата фаза надигра Даниил Медведев.

Гръцкият тенисист се наложи драматично в три сета след 6:3, 6:7(11) 7:6(1) и по този начин сложи край на участието на руснака в надпреварата.

Преди последния кръг в групата Новак Джокович е убедителен лидер в класирането и вече си гарантира място на 1/2-финалите, докато Андрей Рубльов и Стефанос Циципас са въвлечени в битка за второто място. Двамата ще се изправят един срещу друг в решаващ сблъсък за място в топ 4 на последния за сезона турнир на АТР.

Двубоят между Циципас и Медведев започна отлично за гърка, който проби съперника си още в самото начало и набързо поведе с 3:0. До края на първия сет Стефанос запази аванса си и сложи точка на спора в първата част след 6:3.

Във втората и двамата тенисисти бяха стабилни на сервис и закономерно се стигна до тайбрек, в който се разрази истинска драма. Циципас пропусна цели три мачбола и в крайна сметка Даниил Медведев измъкна сета след 13-11 точки в дългия гейм, вкарвайки срещата в решителна трета част.

Руснакът първи нанесе своя удар в третия сет, пробивайки за 4:3, а след това отрази брейкбол, за да поведе с 5:3. В десетия гейм Медведев сервираше за победата, но допусна връщане не пробива, а след нова размяна на геймове изходът от срещата трябваше да се реши в тайбрек. Този път обаче драми нямаше, след като Циципас поведе с 6-0 точки и без проблеми затвори срещата след близо два часа и половина на корта.

За Стефанос Циципас това бе четвърта победа над Медведев в 12 мача помежду им, като за първи път гъркът записва две поредни победи над този съперник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристалина Георгиева: Войната в Украйна е най-важният негативен фактор за световната икономика
Кристалина Георгиева: Войната в Украйна е най-важният негативен фактор за световната икономика
ГЕРБ-СДС поискаха свикване на КСНС за бъдещето на въглищните централи
ГЕРБ-СДС поискаха свикване на КСНС за бъдещето на въглищните централи