НОВИНИ

ЦИК определи реда за гласуване под карантина или изолация

bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 18.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Политика
Слушай новината

С решение на Централната избирателна комисия от днес бе определен редът за гласуване на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето. Те ще гласуват с подвижна избирателна кутия при спазване на всички противоепидемични мерки.

Не се допуска избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, които отговарят на изискванията за гласуване с подвижна избирателна кутия, да гласуват в секция за гласуване с подвижна избирателна кутия, предназначена за избиратели с трайни увреждания.

Ако един избирател отговаря едновременно на изискванията за гласуване с подвижна избирателна кутия в секция за гласуване на избиратели с трайни увреждания и в секция за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, той гласува във втория вид секция.

Заявлението за гласуване се подава по един от следните начини:

- саморъчно подписано от избирателя и подадено при органа по чл. 23, ал. 1 ИК лично, от пълномощник с пълномощно в свободен текст, по пощата или по факс;

- заявление, подадено по електронен начин през интернет страницата на ЦИК или съответната община без да се изисква квалифициран електронен подпис или на безплатен телефонен номер.

Вижте пълния текст на решението на ЦИК и образеца на заявление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на Испания се излекува от COVID-19
Капитанът на Испания се излекува от COVID-19
Вижте верните отговори от изпита по математика за 7-и клас
Вижте верните отговори от изпита по математика за 7-и клас