НОВИНИ

До септември спират движението по част от ул. "Алабин"

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
12:34, 18.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Регионални
Слушай новината

Нова организация на движението за автомобили в центъра на столицата. Причината - продължаващият ремонт на бул. "Цар Борис III".

Вече два месеца продължава първият етап от стартиралия ремонт на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III". Той започва от площад "Македония" до бул. "Бъкстон". Днес на инспекция в района дойдоха столичният кмет Йорданка Фандъкова и заместник-кметът Ангел Джоргов.

Затворена за движение ще бъде ул. "Алабин" - в участъка от улица "Лавеле" до бул. "Христо Ботев". Движението по "Алабин" ще бъде пуснато през септември.

"В неделя предстои затварянето за автомобили и трамваи на "Алабин" - между "Христо Ботев" и "Лавеле". Важно е, че "Лавеле" ще остане отворена на този етап, за да може да се ползва като обходен маршрут, и на първия етап ще се работи в пътното платно, релсовия път задно с пътните платна, тротоарите ще бъдат оставени за движение на гражданите, след това ще се изградят и тротоарите", каза заместник-кметът на Столична община Ангел Джоргов.

"Очакваме този участък на улица "Алабин" да бъде готов за есента също, разбира се, знаете че трамвайните релси ще продължат да се работят до следващата година, дотогава има заместващ автобус", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявявиха конкурс за име на бъдещия научноизследователски кораб на България
Обявявиха конкурс за име на бъдещия научноизследователски кораб на България
Официално! Петър Занев се завърна в Пирин (Благоевград)
Официално! Петър Занев се завърна в Пирин (Благоевград)