НОВИНИ

Над 7000 шофьори на камиони са глобени от началото на годината

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
12:27, 18.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Над 7000 водачи на тежкотоварни автомобили са глобени от началото на годината, показват данните на Изпълнителна агенция "Пътна администрация".

Заедно с директора на Агенцията днес служебният министър на транспорта Георги Тодоров даде старт на акция за контрол на водачите на автобуси и тежкотоварни автомобили.

Специализираната акция за контрол на тежкотоварни автомобили и тези, превозващи пътници, започна тази сутрин и още в началото ѝ бяха хванати първите нарушители. Двама водачи си тръгнаха с актове, а глобата за такива или подобни нарушения е от 200 до 2000 лева.

А тук на място дойде и служебният министър на транспорта Георги Тодоров заедно с директора на изпълнителна агенция "Пътна админситрация" Бойко Рановски. Служебният транспортен министър обяви, че контролът се засилва с цел да няма нарушения.

"Наредил съм всички инспектори да бъдат на ротационен принцип на ежедневна база, за да не се получават определени отношения между проверяващи и проверявани", каза Георги Тодоров.

"Постоянни проверки по граничните пунктове, а сега с началото на сезона започваме и по летищата", допълни Бойко Рановски.

Специализираната акция продължава в цялата страна.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално! Петър Занев се завърна в Пирин (Благоевград)
Официално! Петър Занев се завърна в Пирин (Благоевград)
Отново километрични опашки на "Кулата"
Отново километрични опашки на "Кулата"