НОВИНИ

Циментираха дърво в центъра на Русе

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 17.05.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Бетонирано дърво в центъра на Русе предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. То се намира до едно от емблематичните за дунавския град места, използвано за много кино и видео продукции - Симеоновата къща и Католическата епархия.

Китайският ясен е на повече от сто години, разказват живеещите в района. Основата, в която е бил посаден от години, се разпада. Това е причината община Русе да се опита да я възстанови.

Вместо това обаче тя е залята с бетон, без да има достатъчно място дървото да вирее свободно. Освен това част от арматурата, която укрепва кофража, е забита в самото дърво.

Хората са възмутени от този опит, който определят като неудачен и се надяват грешката да бъде поправена преди ясенът да изсъхне.

От Община Русе отговориха, че обектът не е завършен и по него предстои още работа. Не отричат, че циментово мляко действително е покрило част от повърхността при полагане на бетона.

След пълното изсъхване на разтвора обаче кофражът ще бъде демонтиран, а образуваното циментово покритие ще бъде премахнато. На мястото ще бъде поставена допълнително пръст.

Репортер: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красива подводна церемония беше извършена край бреговете на Флорида
Красива подводна церемония беше извършена край бреговете на Флорида
Започва розоберът в Казанлък
Започва розоберът в Казанлък