НОВИНИ

COVID лято: Все повече туристи на родните плажове при строги мерки за безопасност

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 29.06.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

С напредването на лятото, плажовете по родното Черноморие привличат все повече български туристи. Засилените мерки за безопасност и по-ниските цени по морето дават сигурност на летовниците.

За да привлече повече туристи, концесионерът на плажа в Слънчев бряг тази година е намалил цената за плажните принадлежности с 60%.

Чадър и шезлонг в най-големия морски курорт у нас това лято струват по 4 лв. Именно по-ниските цени успяха да привлекат българските туристи, които не се притесняват да плажуват.

Кристина Димитрова: На отстояние са чадърите, има дезинфектанти. Не, няма проблем. И с дете сме малко.

Концесионерът на плажа в Слънчев бряг се е погрижил да осигури безопасността на всички плажуващи, като на всички входове и изходи към плажната ивица са поставени диспенсъри с дезинфектант.

За първи път от началото на лятото плажа в Крайморие запълни капацитета си и посрещна стотици туристи от цялата страна през уикенда. Увеличение на цените тази година не се предвижда.

Николай Димитров, концесионер на плажа в Крайморие: Чадърите и шезлонгите са 5 м дължина и 4 м ширина. Общо 20 квадрата, както е по изискване. Това, което ми е заложено по договор - намалил съм ги на 50%.

Традиционните руски туристи вероятно няма да дойдат. Увеличава се обаче интересът от страна на гръцките летовници.

Николай Димитров, концесионер на плаж "Крайморие": Миналата седмица имахме две семейства гърци и аз разговарях с тях. Те казаха, че наистина пясъкът е доста по-добър, нашата вода е много по-приемлива, защото знаете, че в Гърция е доста солена.

Концесионерите по морето се надяват на повече чартърни полети след 1 юли. Тогава официално стартира летният сезон у нас, а чуждите туристи ще бъдат посрещани при засилени мерки.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 1 юли влизането в Гърция само с попълнен формуляр онлайн
От 1 юли влизането в Гърция само с попълнен формуляр онлайн
Лелята на момичето с верига на крака: Не исках да я вържа, просто краде много
Лелята на момичето с верига на крака: Не исках да я вържа, просто краде много