НОВИНИ

Лелята на момичето с верига на крака: Не исках да я вържа, просто краде много

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 29.06.2020
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

14-годишно момиче с верига на крака. Случаят е от Провадия, където пазач намира детето в двора на местно училище. Той подава сигнал до полицията. По скандалния случай вече е образувано досъдебно производство.

14-годишното момиче е намерено в двора на училището, в което учи - "Цар Симеон Велики". Стана ясно, че момичето живее при леля си. За нея в квартала казват, че е трудолюбива жена, която без проблем е отгледала двамата си сина, но за момичето твърдят, че е проблемно. То е било настанено там през 2013-а година с решение на Провадийския районен съд. Предстои проверка защо определеният тогава 3-годишен срок е удължен досега.

Неофициално в Провадия се твърди, че детето е било настанено при леля му, защото майка му не искала да го гледа. Отделът за закрила на детето в града проверява случая и на този етап отказва коментар.

Жоро Илчев - кмет на Община Провадия: Детето е избягало от къщи късно вечерта на предишния ден. Успяло е да се освободи от леглото, за което е било вързано, но заедно с веригата, която не е могло да премахне, е дошло в двора на гимназията, където е пренощувало. Детето е проблемно, то е регистрирано за кражби и за бягства от къщи, това не му е първи случай. Леля му е настойник, тя го гледа, тъй като майка му не му обръща абсолютно никакво внимание, не се грижи за него.

Според хората в Провадия кражбите, извършени от момичето, са дребни и показват, че то има нужда от родителско внимание. Лелята отглежда и трите деца на сестра си, която е омъжена в съседно село.

Гинка - леля на момичето: Баткото дойде, и баткото така. Просто краде детето много.

-Тя има брат, така ли?

Гинка: Да, по-голям, на 18 години, има кака - на 17 години, каката няма такива проблеми. Не исках да я вържа, обаче последно я вързах снощи. Викам, сега да те вържа ли със синджира. Тя вика: "Майко, недей, повече няма да бягам".

Момичето все пак успяло да избяга, след което е намерено в двора на училището. По случая е образувано досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода. Очаква се и позиция на социалните служби.

Автор: Ива Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID лято: Все повече туристи на родните плажове при строги мерки за безопасност
COVID лято: Все повече туристи на родните плажове при строги мерки за безопасност
"Галъп": Над 50% от българите все още се страхуват от заразяване с COVID-19
"Галъп": Над 50% от българите все още се страхуват от заразяване с COVID-19