НОВИНИ

Радев в Козлодуй: За записите, интригите, политическите игри и бъдещето на енергетиката (ОБЗОР)

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 29.06.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Президентът направи коментар за записите, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов. Според Румен Радев записите са тревожни и е необходимо да бъдат доказани с независима експертиза. Той каза това при посещението си в Козлодуй и Белоградчик.

Румен Радев заяви, че коментираните записи са тревожни и ако се установи тяхната автентичност, това ще покаже пред Европа кой и как управлява.

Румен Радев, президент на Република България: За тези записи трябва да има независима експертиза, относно тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна. Знаете в един от записите главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера.

Държавният глава изрази надежда, че интригите не са сред приоритетите в управленските политики на Бойко Борисов.

Върнете се в този период за който се отнасят записите и не само за този период, вижте какво се излъчва по новините и си направете преценка дали наистина е било така излъчено по новините и това веднага ще ви даде отговор на въпроса дали са автентични записите.

За сагата с президентския секретар Пламен Узунов, Радев коментира, че не бърза със своите действия към него.

Той уточни, че именно прокуратурата трябва да оповести кого и защо е разпитвала.

Тя има своите мотиви да ги разпитва, но както виждате аз не бързам със своите действия по отношение на г-н Пламен Узунов, защото ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване.

Радев беше категоричен, че е недопустимо да се взима страна в политически игри.

Точно този казус е много по-важен отколкото действията на самия Пламен Узунов, които може да реши само и единствено съда.

Президентът посети атомната електроцентрала в Козлодуй, като акцент на срещата беше привличането на способни кадри в ядрената енергетика.

По-късно в Белоградчик президентът посети производствено предприятие, в което работят 50 души и набеляза проблемите на общината - липсата на инвестиции, работна ръка и перспектива за младите.

Той присъства и на откриването на паметник на командира на 15-ти пехотен Ломски полк полковник Стефан Илиев и връчи дипломите на зрелостници, завършили с отличие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": Над 50% от българите все още се страхуват от заразяване с COVID-19
"Галъп": Над 50% от българите все още се страхуват от заразяване с COVID-19
Министър Сачева: Бизнесът ще получи повече подкрепа от държавата още от 1 юли
Министър Сачева: Бизнесът ще получи повече подкрепа от държавата още от 1 юли