НОВИНИ

ПФК ЦСКА: Вечното дерби може да бъде празник, а не война с потенциално фатални последици

"Въпреки това изрично подчертаваме, че при наличие на ексцесии по трибуните и хвърляне на бомби и ракети към терена и публиката, последващите действия ще бъдат крайни и има огромна вероятност дербито да се играе изцяло без фенове", уточниха още "армейците" преди Вечното дерби срещу Левски тази събота

цска дерби без фенове
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 23.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

ПФК ЦСКА публикува декларация на страницата на клуба в социалните мрежи, в която разкри малко повече детайли около решенията, касаещи феновете, които бяха взети преди Вечното дерби срещу Левски тази събота (27 април) от 16:15 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

Припомняме ви, че по-рано днес двата отбора проведоха среща с представители на СДВР и Българския футболен съюз (БФС), след която стана ясно, че привърженици и на двата тима ще имат възможност да присъстват на срещата този уикенд.

На фона на всичко това "червените" обявиха, че застават зад своята категорична позиция, "че дерби без фенове не трябва да има".

В същото време обаче от клубът призоваха да няма никакви ексцесии по трибуните, защото в противен случай "последващите действия ще бъдат крайни и има огромна вероятност дербито да се играе изцяло без фенове".

Позиция на ЦСКА относно присъствието на фенове на Вечното дерби:

"След проведени три дълги срещи между ръководствата на ЦСКА, Левски и БФС, на които бяха предложени редица варианти за сериозни рестрикции, включително присъствието на агитка само на домакинския отбор, в крайна сметка финалното решение остана в клуба домакин. И тогава, и сега нашата категорична позиция е, че дерби без фенове не трябва да има, затова и “червени”, и “сини” привърженици ще бъдат допуснати да подкрепят отбора си.

Въпреки това изрично подчертаваме, че при наличие на ексцесии по трибуните и хвърляне на бомби и ракети към терена и публиката, последващите действия ще бъдат крайни и има огромна вероятност дербито да се играе изцяло без фенове. Вярваме, че разумът ще надделее и Вечното дерби може да бъде празник, а не война с потенциално фатални последици.

Обръщаме внимание и на факта, че мерките за сигурност ще бъдат драстични. Ще има два пропускателни пункта, сериозни проверки, допълнителна проверка на билетите, включително и от икономическа полиция. Всеки, който се опита да внесе непозволени предмети на стадиона и/или да влезе с фалшив билет, има вероятност не само да не гледа мача на живо, но да бъде заведен под наказателна отговорност".



Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миряни от Бургас се обявиха срещу списъка с кандидати за Сливенски митрополит
Миряни от Бургас се обявиха срещу списъка с кандидати за Сливенски митрополит
Лидерите на ПП-ДБ подписаха споразумение за общо участие в изборите 2 в 1
Лидерите на ПП-ДБ подписаха споразумение за общо участие в изборите 2 в 1