НОВИНИ

ЦСКА се похвали с 28 национали

цска похвали национали
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 18.03.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

28 футболисти на ЦСКА получиха повиквателни за националните отбори, чиито цветове защитават, гласи съобщение на официалния сайт на "червените".

Иван Турицов и Георги Йомов попаднаха в състава на селекционера на България Ясен Петров за мачовете с Катар и Хърватия.

Жорди Кайседо също ще пътува за родния Еквадор за изключително важните мачове за класиране на световното първенство срещу Парагвай и Аржентина. "Ла Три" се нуждае от една победа, за да си осигури участие на Световното първенство в Катар в края на годината.

Левият бек Брадли Мазику бе повикан за лагера на Конго в Анталия, а Яник Вилдсхут попадна в плановете на треньора на Суринам за двубоя в Тайланд с местния представителен тим.

Играещите в момента под наем в Литекс и Ботев (Враца) футболисти на ЦСКА Митко Митков и Йоан Бауренски също получиха повиквателни от старши треньора на младежкия национален отбор Александър Димитров за сблъсъците с Нидерландия и Уелс.

Шестима юноши от детско-юношеската школа на "червените", родени през 2006 година са получили повиквателни за лагер-сбора на националния отбор в своята възрастова група. Това са Георги Гергинов, Тодор Цонев, Илиян Димитров, Димитър Петров, Димитър Христов и Венцислав Иванов.

Миналата седмица пък от лагер на националния ни тим се завърнаха родените през 2007 година Томи Тодоров, Божидар Петров, Тарек Жензарли, Юлиан Гилов, Васил Каймаканов и Виторио Шотев.

Вчера приключи лагер-сборът на националната гарнитура за юноши родени през 2008 година. В тази възрастова група ЦСКА може да се похвали с още четирима играчи - Веселин Бачев, Александър Георгиев, Иван Андонов и Сергей Митков.

Двама от талантите на ДЮШ на ЦСКА също ще имат възможността да защитават цветовете на България - Росен Маринов и Алекс Божев ще бъдат част от юношеския национален отбор до 17 години за сблъсъците от елитния кръг за класиране на европейското първенство в Португалия.

Съставът на България до 19 години пък ще изиграе 2 контролни срещи с връстниците си от Черна гора. Сред избраниците на треньорския щаб са и нашите футболисти и основни фигури в ЦСКА U19 - Георги Чорбаджийски, Павел Жабов и Виктор Атанасов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манфред Вебер за ареста на Бойко Борисов: В ЕНП сме силно обезпокоени от събитията в София
Манфред Вебер за ареста на Бойко Борисов: В ЕНП сме силно обезпокоени от събитията в София
Руската държавна телевизия прекъсна реч на Путин за годишнината от анексирането на Крим
Руската държавна телевизия прекъсна реч на Путин за годишнината от анексирането на Крим