НОВИНИ

Цвета Караянчева: Ние сме готови да разговаряме с протестиращите

bnt avatar logo
от БНТ
22:19, 18.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира, че оставка и служебен кабинет не са опция за изход от ситуацията с протестите. Според нея управляващата коалиция има програма, която трябва да изпълни до края на редовния мандат на парламента. Караянчева подчерта още, че едни предсрочни избори ще блокират приемането на бюджет за следващата година в условията на икономическа криза.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Ние сме готови да разговаряме с протестиращите, защото това са спонтанно протестиращи хора, които имат своите искания и ние като управляващи и парламент трябва да ги чуем. За вота нямам абсолютно никакви притеснения, вотът ще бъде преодолян. Разбира се, ще очакваме след това да видим какво е решението на коалиционния съвет и какви рокади ще има в правителството.

Въпрос на БНТ: Протестиращите, обаче, са категорични, че дори сериозен ремонт на кабинета няма да спре протестите?

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Вижте, ние предлагаме на протестиращите диалог. С тези, обаче, които спонтанно протестират, не онези стари муцуни, които търсят място под слънцето. Ние уважаваме хората, които имат свое мнение, имат гражданска позиция, защото демокрацията наистина е нещо много хубаво и дава възможност на всеки да говори. А ние като управляващи и правителство сме готови да ги чуем.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Протестът в София приключи без сериозни нарушения на реда
МВР: Протестът в София приключи без сериозни нарушения на реда
Протестиращи блокираха Е-79 за кратко край Кресна
Протестиращи блокираха Е-79 за кратко край Кресна