Видео в RTL срещу българския туризъм, барът опроверга новината

от БНТ
20:25, 18.07.2020
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

В днешната гореща събота плажовете на Златни пясъци бяха празни като никога досега. Туристите са малко, но според репортаж на RTL тук кипи бурен нощен живот, а дискотеките са така препълнени, че създават опасност от зараза с коронавирус. Новината е илюстрирана с клип, заснет с телефон.

Ден след излъчването, ръководството на фирмата, която управлява комплекса, е изпратила своето опровержение на телевизията, а днес от там показаха как се грижат за сигурността на гостите си.

Партито от клипа е заснето в най-големия клуб за гостите от Германия. Те го предпочитат, защото е в центъра на Златни пясъци, през деня е ресторант, а вечер - дискотека, в която идват най-известните германски диджеи и певци. Отворено е от три седмици и засега съотношението персонал - гости е почти едно към едно. Работещите са 65, а клиентите на дискотеката досега не са били повече от 80 на вечер. Срещнахме се с управителя на заведението, който не пожела да говори пред камера, но показа всички взети мерки за безопасност на гостите.

В момента на Златни пясъци германските туристи са около 1000. По-малко от половината от тях са на възраст за купони до зори. Въпреки това новината за нощния живот в курорта е илюстрирана с този клип.

Собственикът на заведението разпознава изпълнителя Алмклаузи, който редовно идва тук за участия от Германия и буквално е препълвал заведението. Но - преди коронавируса. След като клипчето стана популярно в социалните мрежи хора от персонала и от посетителите коментират, че клипът е от миналата година. Доказва го и малкото заснето, което се вижда от клуба. В момента, освен че персоналът е с маски и ръкавици, дезинфектанти са поставени на всички входове и на бар плота, табели напомнят да се спазва дистанция, а на вратите ясно е показано каква да е посоката на движение. Така е не само в този клуб - потвърждават го и туристи от цяла Европа.

В комплекса всички строго спазват препоръчаните санитарни мерки и се надяват през август повече туристи да се убедят в предимствата на почивката тук.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
"Сцена на вековете" - започна оперният фестивал
"Сцена на вековете" - започна оперният фестивал
Лидерите на ЕС не постигнаха съгласие - как ще работи фондът за възстановяване след коронавируса
Лидерите на ЕС не постигнаха съгласие - как ще работи фондът за възстановяване след коронавируса