НОВИНИ

Д-р Заргар получава днес българско гражданство

bnt avatar logo
от БНТ
09:26, 08.02.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Д-р Абдулах Заргар ще получи днес българско гражданство. Той пътува към София заедно с областния управител на Разград, където официално ще получи своето гражданство.

В "Денят започва" той сподели, че не е очаквал това да стане толкова бързо.

За него е важно болницата да е в добро състояние, за да може да помогне на хората. Лекарят сподели още, че му е приятно да стане български гражданин, но също му е много приятно, като вижда как исканията на народа са били изпълнени от управляващите.

Д-р Заргар не знае кога ще се върне на поста си, защото това е общинска процедура, но самият той не вижда пречка за това.

След репортаж на БНТ: Директорът на болницата в Исперих ще получи българско гражданство

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен коментира, че не само за Исперих, а и за цяла България д-р Заргар е находка.

"Прекрасен човек, прекрасен лекар. И от самата подписка е видно, че хората го обичат. Аз благодаря на всички тези хора, които се подписаха на тази подписка, благодаря на инициаторите, но основно благодаря на министър Ангелов, на министъра на правосъдието, на вицепрезидента, които бързо и адекватно реагираха на исканията на хората. Всички институции показаха, че държавата наистина работи и всички институции направиха всичко възможно д-р Заргар отново да кандидатства. Аз вярвам, че той ще приеме отново да бъде управител на нашата болница", заяви Хюсмен.

Оставам задължен пред хората, които ми гласуваха доверие, и също пред институциите, които толкова бързо реагираха. И на това уважение трябва да се отвърне с благодарност - категоричен беше д-р Заргар.

Репортер: Мирела Дончева

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки загинали и стотици изчезнали след срутването на ледник в Индия
Десетки загинали и стотици изчезнали след срутването на ледник в Индия
От "Демократична България" първи внесоха документите в ЦИК
От "Демократична България" първи внесоха документите в ЦИК