НОВИНИ

Далас Маверикс и Индиана Пейсърс поведоха с 2:1 в плейофните им серии в НБА

Домакинското предимство помогна на двата отбора, като Маверикс неутрализира ЛА Клипърс, а Пейсърс победиха Милуоки Бъкс в продължение.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
09:26, 27.04.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
далас маверикс индиана пейсърс поведоха плейофните серии нба
Снимка: X / @dallasmavs
Слушай новината

Далас Маверикс неутрализира ЛА Клипърс като домакин в третия двубой помежду им със 101:90, за да поведе с 2:1 в плейофната им серия от Западната конференция в НБА.

Добрата защита на тексасци отново бе ключова, лимитирайки две от големите звезди на Клипърс Кауай Ленард и Пол Джордж до съответно девет и седем точки, както и винаги активния от пейката Ръсел Уестбрук, който вкара само една точка и даже беше изгонен след серията от груби действия срещу Лука Дончич.

Словенецът и неговия партньор на паркета Кайри Ървинг отново бяха в центъра на всичко по-важно за Маверикс. Дончич, който излезе принудително в първата четвърт поради проблем с дясното коляно, но се завърна малко след това, бе на асистенция от трипъл-дабъл - 22 точки, 10 борби и 9 асистенции, докато Ървинг отбеляза 19 точки в последните 14 минути на двубоя.

За калифорнийци Джеймс Хардън и Норман Пауъл реализираха по 21 точки.

Следващият двубой помежду им отново ще се играе утре в Тексас.

Индиана Пейсърс спечели драматичен двубой срещу Милуоки Бъкс със 121:118 след продължение и така поведе с 2:1 в плейофната им серия от Източната конференция в НБА.

"Пешеходците" поведоха със 17 точки в края на първата четвърт, но "елените" водени от Деймиън Лилард и Крис Мидълтън, в липсата на голямата им звезда Янис Антетокумпо, постепенно наваксаха резултата, за да се стигне до 111:111 в края на последната четвърт. В продължението, при оставащи 1.6 секунди, Тайрийз Халибъртън вкара кош и фал, оформяйки крайното 121:118.

Майлс Търнър вкара 29 точки, а освен решаващия кош Халибъртън направи и трипъл-дабъл - 18 точки, 10 борби и 16 асистенции, за да донесат победата на Пейсърс.

Въпреки това, най-резултатен на паркета бе Крис Мидълтън, който бе под въпрос в този двубой, със зашеметяващите 42 точки, както и 10 борби, за да оформи неговия дабъл-дабъл. Деймиън Лилард продължи добрата си серия в плейофите с 28 точки, но може и да не участва в следващия мач на Бъкс, поради контузия, която претърпя в този двубой.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг отново в Индианополис на 29 април.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков наруши много правила, затова поискахме оставката му, смята Настимир Ананиев
Росен Желязков наруши много правила, затова поискахме оставката му, смята Настимир Ананиев
За кого работи времето във военния конфликт?
За кого работи времето във военния конфликт?