НОВИНИ

Даниел Асенов отпадна след много тежка битка в Токио

даниел асенов отпадна тежка битка токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 31.07.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският боксьор Даниел Асенов отпадна на 1/8-финалите в олимпийския турнир в Токио. Тайсъна от Кукорево, както е популярен у нас, претърпя поражение в категория до 52 килограма от испанеца Габриел Ескобар с 1:4 съдийски гласа.

В първия си мач в Токио Даниел Асенов записа много категорична победа над румънеца Козмин Гирлеану, но при второто излизане на ринга трябваше да се примири със загуба от действащия европейски шампион.

Българският боксьор получи много тежък удар още в стартиращите секунди на двубоя. Испанецът се оказа по-активен, с повече нанесени удари. Едва в средата на рунда Даниел Асенов успя да отговори подобаващо и изравни агресията. В края на частта дори успя да притисне съперника си, въпреки това четирима съдии дадоха предимство за Габриел Ескобар за първия рунд.

Знаейки, че няма какво да губи Даниел Асенов започна да играе в нападение със серии от по няколко удара. Съперникът му обаче също пласира много точни удари, което доведе до 3:2 съдийски гласа за втория рунд.

Българският шампион опита да хвърли всичко в заключителната част. Даниел Асенов направи няколко много добри атаки, а испанецът опита да печели време с клинч, да бяга от своя съперник. В крайна сметка реферите посочиха боксьора в синия ъгъл за победител в мача, докато българинът трябваше да напусне надпреварата.

Видео от битката на Даниел Асенов с Габриел Ескобар можете да видите ТУК

В неделя, 1 август, на ринга ще се качи и последният ни участник в боксовия турнир - Стойка Кръстева. От 11.15 часа тя ще се изправи срещи китайката Юан Чан, която също е втора поставена в схемата на категория до 51 килограма. Победа ще изпрати Кръстева на полуфиналите и ще ѝ гарантира минимум бронзово отличие от Токио.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова на Бузлуджа: БСП няма да предлага министри
Корнелия Нинова на Бузлуджа: БСП няма да предлага министри
Българин, плуващ за Гърция, ще участва във финала на 50 метра свободен стил
Българин, плуващ за Гърция, ще участва във финала на 50 метра свободен стил