НОВИНИ

Даниел Митов за снимките от бензиностанциите: Когато публикуваме истината, това не е саботаж

bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 06.03.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

"Хората когато споделят нещо, го споделят, защото го виждат в реалността. Когато публикуваме истината, това не е саботаж." Така депутатът Даниел Митов коментира обвиненията на Кирил Петков, че младежката организация на ГЕРБ е предизвикала паника около цените на горивата с платени публикации в социалните мрежи.

"Хубаво е да ни придават подобна тежест, очевидно е, че правителството се страхува от нас, но истината е, че тези хора са несвързани с реалността и е безпомощно поведение да обвиняваш опозицията и нейните публикации във Фейсбук за това, че цените на горивата са високи", коментира Митов в "Говори сега".

Паниката с горивата: Причини и реакции

По думите му правителството неглижира и други проблеми - като цената на тока и бежанската вълна от Украйна. Опозицията е предложила да бъдат освободени количества от държавния резерв, за да има още по-голямо предлагане на електроенергия, което да свали цените.

"Премиерът все още не е сформирал кризисен щаб, а той трябваше а направи това в момента, в който започна агресията на Русия по отношение на Украйна", категоричен е депутатът.

На въпрос дали трябва да пратим самолети в Украйна, Даниел Митов отговори, че трябва да предоставим всяка възможна помощ, за да уплътним заявките, дадени в общата декларация на парламента.

"Има механизъм, по който да се направи. Когато постъпи подобно искане и правителството започне да търси консенсус по тази тема, ние ще подходим отговорно, както винаги сме го правили", каза Даниел Митов.

Според депутата от ГЕРБ Кирил Петков е попаднал в капана на изказванията на бившия военен министър. Заради това е трябвало да бъде гласувана и оставката на Стефан Янев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Насър, ПП: Българските МиГ-29 са в България и служат да пазят само българското небе
Виктор Насър, ПП: Българските МиГ-29 са в България и служат да пазят само българското небе
Стойчо Младенов: Трябва да съжаляваме, че не победихме
Стойчо Младенов: Трябва да съжаляваме, че не победихме