НОВИНИ

Валежите ще обхванат по-голямата част от страната до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:48, 06.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес започналите от запад валежи ще обхванат по-голямата част от страната. В София дебелината на снежната покривка вече е около 1 см, във Враца 3 см. През деня ще продължи да вали сняг, в източните райони предимно дъжд.

В планините в Западна България и Родопите е в сила жълт код за снеговалежи, като в комбинация с умерен до силен вятър от изток-североизток ще има условия за виелици, ще се образуват навявания и преспи.

През следващото денонощие ще се задържи облачно и ще има слаби валежи от сняг, в низините на Южна България от дъжд. По-интензивни ще са снеговалежите през нощта в Североизточна България и на места в планинските райони.

През деня вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°.

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг, по-значителни след обяд в Рило-Родопската област.

Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури по върховете ще са около и под минус 10 градуса.

И през по-голямата част от новата седмица ще се задържи предимно облачно. Ще има валежи от сняг, във вторник в Родопската област все още ще са по-съществени като количество; повишена вероятност за повече валежи има и към петък. Ще застудява и от четвъртък до края на седмицата в котловините и в Северна България са възможни сутрешни температури до около минус 10° - минус 12°, а и дневните в отделни райони в четвъртък и петък ще остават малко под нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЧК изпраща още 2 камиона с хуманитарна помощ за Украйна
БЧК изпраща още 2 камиона с хуманитарна помощ за Украйна
Йордан Лечков: Няма причина за провеждането на нов конгрес на БФС
Йордан Лечков: Няма причина за провеждането на нов конгрес на БФС