НОВИНИ

Даниил Медведев е първият финалист в Торино

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:32, 20.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
даниил медведев първият финалист торино
Слушай новината

Световният №2 в тениса Даниил Медведев се класира за финала на заключителния турнир на АТР в Торино, след като в първия 1/2-финал днес надигра Каспер Рууд с 6:4, 6:2.

По този начин Медведев записа четвърта поредна победа в италианския град и утре вечер ще се завърне на корта в опит да защити титлата си в надпреварата от миналата година.

За Рууд пък това беше краят на един отличен сезон, в който той завоюва 5 титли от АТР, достигна до №8 света и за първи път се класира за финалния турнир на мъжката тенис асоциация.

Днес обаче норвежецът не успя да се противопостави на шампиона от US Open, който беше безупречен на сервис.

Медведев не допусна да се стигне до нито една точка за пробив през целия мач, като на свой ред спечели на цели три пъти подаването на Рууд в хода на двубоя.

В първия сет само един пробив в третия гейма направи разликата между двамата, докато във втория руснакът спечели последните пет гейма, за да сложи точка на спора след час и 20 минути игра.

Така Даниил вече гледа към утрешния финал, в който негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Новак Джокович и Александър Зверев, които излизат във втория 1/2-финал тази вечер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 30 загинали или изчезнали при наводнения в Индия
Най-малко 30 загинали или изчезнали при наводнения в Индия
Челси мина с лекота през Лестър
Челси мина с лекота през Лестър