НОВИНИ

ДАНС и НАП иззеха документи за финансовото състояние на Община Пазарджик

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 01.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

НАП и МВР започнаха проверка на Община Пазарджик. Изискани са документи, които касаят бюджета за 2020 година, неговите актуализации и отчети. Както и дарение от 700 000 лева, получено от общината. Единствено кметът на Пазарджик Тодор Попов коментира проверката. Той за първи път говори и за случая, при който в петък вечерта му беше отнета шофьорската книжка.

Екипи на НАП и полицията започнаха проверка в Община Пазарджик. Според предоставено писмо от местната администрация проверката е по преписка от 26 октомври.

Проверяващите са поискали да има бъдат предоставени документи за бюджета, одитни доклади и всички документи за дарение от 700 000 лв., с което беше спасена от продажба част от гората над село Црънча.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов свърза проверката с предизборната кампания.

Днешната среща с нашите гости не е случайна. И, за съжаление, тя цели според мен едно просто нещо. Аз не съм нито първия, нито последния, разбира се, кмет, който е подложен на това. Тук трябва да се направи цирка. Аз съм плашен, плашен, проверяван денонощно, каза Попов.

Кметът коментира за първи път и ситуацията от 29 октомври, когато по информация на МВР след съмнение за употреба на алкохол и отказ за тест с дрегер му бе отнета шофьорската книжка.

Ако им бях дал проба и ако те нагласят, че имаш 5 промила в кръвта алкохол и си пълен с наркотици, после ходи се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят за резил една година. Чакам си наказателното постановление, което ще обжалвам надлежно, каза още Попов.

Контролните институции не коментираха проверката в Община Пазарджик.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Личности с високи постижения станаха почетни граждани на София в Деня на будителите
Личности с високи постижения станаха почетни граждани на София в Деня на будителите
57 кандидат-депутати са свързани с ДС, установи Комисията по досиетата
57 кандидат-депутати са свързани с ДС, установи Комисията по досиетата