НОВИНИ

Кметът на Пазарджик за акцията: Това е скалъпен сценарий

bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 01.11.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Като "скалъпен сценарий" кметът на Пазарджик Тодор Попов определи акцията на ДАНС, НАП и МВР в сградата на общината в града.

"Днешната среща с нашите гости не е случайна. За съжаление се цели едно просто нещо – да бъда дискредитиран. Не съм първият кмет, нито ще съм последният – трябва да се направи циркът, макар и проверяващите да умират от унижение, защото ги кара да правят глупости. Какво прави НАП в Общината? Сметната палата може да ни проверява, а от НАП проверките са само, ако не си е платила ДДС или корпоративния данък. Нали знаете, че тогава ще ни блокират сметките", коментира пред медиите градоначалникът.

По думите на Попов проверяващите търсели сред изисканите документи заверени копия на годишния бюджет на общината за 2020 и 2021 година, отчетите за изпълнението им и годишните финансови отчети за 2020 г. Освен това одитни доклади на АДФИ за извършени проверки през 2020 г. и евентуално през 2021 г., ако има съставени такива. Сред търсените от проверяващите документи попадат и тези, свързани с дарение от 700 000 лева от фирма „Интръст“ на Делян Пеевски от 2020 г.

Тодор Попов коментира и темата с отнетата му преди два дни шофьорска книжка.

„Ако мислят, че ще им се връзвам на елементарните полицейски схеми, жестоко са се излъгали. Спряха ме момчета, които аз не познавам, държаха се безкрайно арогантно и провокативно. Отказах да им дам проба, защото им знам методите и схемите. Целта им беше да ме нагласят, че примерно имам 5 промила алкохол и наркотици, после ходи и се обяснявай, че нямаш сестра. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят на резил една година. Като таласъми висяха два дни после пред вкъщи да ме чакат да изляза с колата", коментира случилото се Тодор Попов.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психично болен мъж подпали дома си, майка му е с наранявания
Психично болен мъж подпали дома си, майка му е с наранявания
Разследват мъж от карнобатско село за купуване на гласове срещу олио и брашно
Разследват мъж от карнобатско село за купуване на гласове срещу олио и брашно