НОВИНИ

ДАНС проверява договорите за доставка на природен газ

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
16:52, 08.09.2022 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

ДАНС проверява договорите за доставка на природен газ, сключени от предходното ръководство на "Булгаргаз". Това стана ясно от думите на настоящия изпълнителен директор на дружеството Деница Златева. Разследващите са поискали документи от компанията за минали договори.

От ДАНС са поискали документи от "Булгаргаз" като служители са внесли писмо в компанията по образувано досъдебно производство.

"Това писмо съдържа редица въпроси за предоставяне на информация, за документи, които дружество трябва да предостави до понеделник, до края на работния ден. Ние като дружество ще окажем пълно съдействие", каза Деница Златева.

Проверката е във връзка с дейността на компанията, а именно доставката на природен газ. От дружеството са открили, че част от документите за поръчка на синьо гориво не са минали през деловодството на компанията.

Само преди седмица Златева обяви в сутрешния блок на БНТ, че след като е поела поста от Людмил Йоцов, е открила много скрити договорки за доставка на синьо гориво и за поети ангажименти.

БНТ: Вие самата внесохте ли искане за проверка в ДАНС по повод това, че липсваха документи, че сте ги търсили по мейли, това за което разказахте в нашият сутрешен блок?

Деница Златева: Ние имаме регулярни срещи със служители на ДАНС, не сме внасяли допълнителни сигнали.

"Булгаргаз" очаква до дни да приключат и разговорите с Министерството на енергетиката за отпускане на допълнителен кредит, тъй като компанията има да плаща над 1,3 млрд. лева за следващите два месеца.

"Когато това стане, нека тогава да ви информираме, в процес сме на финализиране на документацията", каза Златева.

Деница Златева оглави "Булгаргаз" на 22 август. Тогава тя смени на поста Людмил Йоцов. От предишното ръководство в дружеството остана само един представител - председателят на съвета на директорите Иван Топчийски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на „Лукойл“
Премиерът Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на „Лукойл“
Световно първенство по борба само по БНТ 3
Световно първенство по борба само по БНТ 3