НОВИНИ

Дъжд и сняг в часовете до обяд в Източна България

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 04.12.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в югоизточната половина на страната все още ще вали, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа - сняг, в останалите райони - предимно дъжд. До около обяд валежите почти навсякъде ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне, в Източна ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°;максималните - между 2° и 7°, в крайните югозападни райони - малко по-високи.

По Черноморието облачността ще е значителна. Главно преди обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен, временно силен, от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са 4°-6°.

В планините преди обяд облачността ще е значителна, на места с валежи от сняг, но ще отслабват, до около обяд в повечето райони ще спрат. След обяд облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по билата - временно силен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Във вторник ще е почти без валежи, но в по-голямата част от страната ще има ниска облачност, в низините ще е мъгливо. Минималните температури ще са под нулата, до минус 4° - минус 5°, дневните ще се останат без съществена промяна. В сряда и четвъртък ще бъде предимно облачно, отново се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 1000 метра – от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в Близкия изток: Сражения в цялата Ивица Газа
Войната в Близкия изток: Сражения в цялата Ивица Газа
Жоао Феликс се оказа герой за Барселона при победата на каталунците над Атлетико Мадрид
Жоао Феликс се оказа герой за Барселона при победата на каталунците над Атлетико Мадрид