НОВИНИ

Дъжд и сняг в следобедните часове и през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 22.02.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове валежите ще продължат. В почти всички области от Западна и Централна България е в сила предупреждение от първа степен, код жълто, за значителни количества.

С умерен, временно силен северозападен, в Източна България, североизточен вятър, ще продължи да нахлува по-студен въздух и към 14.00 часа температурите ще са от 3° в северозападните до 15° в югоизточните райони, където ще има и гръмотевична дейност.

С понижението на температурите в близките часове и през нощта по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. В останалите райони от страната ще продължи да вали дъжд, по-интензивно в Централна България. Минималните температури утре ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 1°, максималните - между 6° и 11°. Ще остане предимно облачно, но вече само на отделни места ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен северозападен, в Източна България и по Черноморието - умерен вятър от север-североизток. Облачността на морския бряг ще остане значителна, а по южното крайбрежие ще превалява и дъжд.

Облачно ще бъде и в планините, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен северозападен вятър с тенденция да се усилва. Максималните температури в курортите ще се понижат и ще са от минус 3° на Алеко до 1° в Пампорово. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава висока.

Средиземноморският циклон, причина за валежите както у нас, така и навсякъде на Балканите, се премества на югоизток и утре слаби валежи ще има все още в източната част от полуострова.

У нас и в четвъртък ще има превалявания, предимно слаби и от дъжд, в Североизточна България - от слаб сняг. В петък и събота ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще се понижат, а максималните ще се повишат. Очакванията са в неделя отново да завали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое привлече защитник
Берое привлече защитник
Серхио Агуеро: За 15 години не съм видял по-добър от Меси
Серхио Агуеро: За 15 години не съм видял по-добър от Меси