НОВИНИ

Дъждовно днес, през новата седмица ще има повече слънце в планините

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 06.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно и дъждовно ще се задържи времето днес. В Сандански, Благоевград, Кюстендил, както и в София вече заваля, а до края на деня ще превали и на други места в западните и планинските райони, като главно в Родопската област ще има и гръмотевици.

Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, малко по-високи в североизточните райони от страната.

И през нощта облачността ще се задържи значителна, но валежите ще спрат. Ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са все още сравнително високи за периода - между 7° и 12°, а максималните още малко ще се понижат спрямо вчера - от 14° до 19°, в София - около 16°.

Преди обяд на много места в низините ще има мъгли, които постепенно ще се разсеят и през втората половина на деня ще бъде предимно слънчево, с изключение на крайните северозападни райони, където са възможни ръмежи.

Облачно ще бъде сутринта и по Черноморието, но и там след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините по-значителна облачност ще има преди обяд в масивите от Източна България, а през втората половина на деня ще бъде слънчево.

Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин - до умерен, с посока от юг.

Облачно, преди обяд и с валежи от дъжд, ще бъде времето на Балканите, а на отделни места в равнините и низините сутринта ще има и мъгли. По-късно през деня в източните райони от полуострова облачността ще намалява до предимно слънчево.

А у нас в близките дни повече слънчеви часове ще има в планините и планинските райони, а в равнинната част от страната на много места преди обяд ще бъде мъгливо. Температурите ще бъдат вече близки до обичайните за ноември, но в петък, с усилване на северозападния вятър, ще започне застудяване, повишава се и вероятността за валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха от ареста шофьора, блъснал жена на пешеходна пътека в Благоевград
Освободиха от ареста шофьора, блъснал жена на пешеходна пътека в Благоевград
Димитър Бербатов: 99% от спортната общественост в България иска промяна
Димитър Бербатов: 99% от спортната общественост в България иска промяна