НОВИНИ

Де Роси впечатли шефовете на Рома, подготвят му дългосрочен договор

40-годишният треньор записа 6 победи от 7 шампионатни двубоя начело на „вълците“, последната от които с 4:1 при гостуването на Монца през уикенда.

Станко Димов
от Станко Димов
17:50, 04.03.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Даниеле Де Роси Рома
Снимка: Facebook / AS Roma
Слушай новината

Ръководството на Рома е останало силно впечатлено от работата на Даниеле Де Роси начело на тима и вече планира нов, дългосрочен договор на бившия полузащитник. 40-годишният треньор записа 6 победи от 7 шампионатни двубоя начело на „вълците“, последната от които с 4:1 при гостуването на Монца през уикенда. В резултат на силните изяви Рома се изкачи на пето място в класирането в Серия „А“, като изостава само с 4 точки от четвъртия Болоня.

Де Роси застана начело на Рома през януари, когато замени на поста уволнения Жозе Моуриньо. Шефовете на римския клуб предложиха контракт на бившия играч на тима до края на сезона срещу скромната за Серия „А“ сума от 500 000 евро.

Специализираният портал Calciomercato.com съобщава, че шефовете на Рома са останали „изключително впечатлени“ от свършеното от Де Роси и вече подготвят новия договор, който ще бъде за срок от 2+1 години и със значително увеличени финансови параметри.

Очаква се световният шампион с Италия от Мондиала през 2006 г. в Германия да подпише новия си договор с клуба на сърцето му преди края на настоящия сезон, след което да получи и свобода да подготвя и организира лятната селекция на „вълците“.

Освен че се доближи максимално близо до основната цел – място в топ 4 в първенството, респективно квота за Шампионска лига наесен, Рома продължава и участието си в Лига Европа, където в четвъртък ще приеме английския Брайтън в първа среща от осминафиналите на надпреварата.

В неделя пък за Де Роси и компания предстои гостуване на негостоприемния „Артемио Франки“ във Флоренция на местния Фиорентина пореден мач от първенството на Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обмисля се създаване на ново подразделение на армията, което да оперира с дронове
Обмисля се създаване на ново подразделение на армията, което да оперира с дронове
3 пожара пламнаха в Русе през почивния ден
3 пожара пламнаха в Русе през почивния ден