НОВИНИ

Деца подариха топъл обяд и картички на медиците в COVID-отделението на Александровска болница

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:48, 29.01.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Образование
Слушай новината

Медиците и пациентите от COVID-отделението на Александровска болница получиха топъл обяд и ръчно изработени картички и картини от четвъртокласници от Частно основно училище "Света София".

Идеята е на четвъртокласник от училището, който много иска да стане лекар, а също да стане доброволец в COVID-отделението на Александровска болница. Тъй като е много малък той намерил друг жест, с който да подпомогне медиците и пациентите.

Срещнал разбиране и сред своите съученици, които изработиха картички и картини и ги подариха на медиците. За първи път децата от ЧОУ "Света София" подпомагат това лечебно заведение. Учениците от училището всяка година подпомагат болни деца и деца в социални домове.

"Изключителен жест, много мил от децата, че са се погрижили за нас и са ни нарисували толкова красиви картички", каза медицинската сестра Ваня Иванова.

"Има надежда за България. Най-младото поколение, което от сега е научено и ги учат на хуманност и човечност, нищо друго не ни трябва в тези времена", каза директорът на Александровска болница д-р Борис Богов.

Милият жест усмихна медиците и им вдъхна сила и кураж да се справят с пандемията.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус привлече полузащитника на Дженоа Николо Ровела
Ювентус привлече полузащитника на Дженоа Николо Ровела
Джокович спечели любопитен двубой Аделаида, Серина също с успех
Джокович спечели любопитен двубой Аделаида, Серина също с успех