НОВИНИ

Прониква по-топъл въздух, през нощта се очаква дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 29.01.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с който ще прониква по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат по-високи в сравнение с вчера, между 6° и 11°, малко по-ниски в Североизточна България.

Облачността над по-голямата част от страната ще е по-често значителна, а през нощта ще завали, първо в западните райони и предимно дъжд и ще има условия за поледици. В сутрешните часове по високите полета на Югозападна България ще превали и сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Ще продължи да превалява и през първата половина на съботния ден, но в следобедните часове валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса, най-късно в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7 градуса.

В планините ще е ветровито, със силен северозападен вятър. Облачността ще е значителна. Ще има и валежи, през нощта и преди обяд, като границата между дъжд и сняг ще е твърде високо - на 1700 метра от сняг.

Максималните температури в курортите ще са около минус 1 градуса на Алеко и в Пампорово, в Боровец - около 3, а в Банско - около 7 градуса. От Планинската спасителна служба предупреждават за много висока опасност от лавини извън обработените писти.

Облачно и с валежи ще е времето и в югоизточната половина от Балканите, в западните райони от полуострова ще бъде предимно слънчево.

Облачно време ще преобладава и над по-голямата част от Европа. Ще има и валежи и от дъжд, и от сняг, на места значителни. Предимно слънчево ще бъде на Апенинския полуостров и по централното Средиземноморие.

У нас, в неделя максималните температури още малко ще се повишат и ще са между 9° и 14°. След временното намаление, облачността отново ще се увеличи и привечер ще започнат валежи от дъжд. Валежите ще продължат и в понеделник, но ще бъде и още малко по-топло. Във вторник и сряда ще се задържи облачно, но валежи са възможни само на отделни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца подариха топъл обяд и картички на медиците в COVID-отделението на Александровска болница
Деца подариха топъл обяд и картички на медиците в COVID-отделението на Александровска болница
Пиронкова започва срещу рускиня в Мелбърн, среща Серина Уилямс в третия кръг
Пиронкова започва срещу рускиня в Мелбърн, среща Серина Уилямс в третия кръг