НОВИНИ

Дейвид Мойс: Това е фантастично, този турнир беше страхотен за нас

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:48, 08.06.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
дейвид мойс фантастично турнир беше страхотен нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Уест Хям Дейвид Мойс очаквано беше много горд с представянето на своите футболисти след триумфа в турнира Лига на конференциите в сряда вечер в Прага.

В спора за трофея "чуковете" надиграха драматично с 2:1 италианския Фиорентина, за да триумфират за първи път в Европа след пауза от 58 години.

"Това е фантастично. Имах дълга кариера във футбола и знам, че подобни моменти не са много. Затова съм благодарен. Трябва да работиш много за тези моменти. Това е страхотен клуб от Източен Лондон, който прави прекрасни неща за местната общност, фамилен клуб. Направихме още една стъпка към продължаващия ни прогрес", започна щастливият Мойс.

"Мачът може би не се разви така, както очаквахме, но най-важен е резултатът. Тази година завършихме без загуба в Европа, което е невероятно. Да играем в Лига Европа догодина ще е страхотно усещане отново", допълни шотландският наставник, за когото това е първи значим трофей в неговата треньорска кариера.

60-годишният специалист разкри малко повече и за емоциите около победния гол на Джарод Боуен в края на редовното време, допълвайки, че това попадение е преобразувало напълно сезонът на Уест Хям.

"Моментът, в който празнуваш в последната минута на мача и можеш да го направиш със собственото си семейство, не се случва често. Нещата можеха да се развият в обратната посока. Този турнир бе страхотен за нас, момчетата бяха невероятни", заяви Мойс.

"Превърнахме един провален сезон в супер сезон. Да играеш едновременно във Висшата лига и в Лига Европа или Лигата на конференциите е трудно, но ние успяхме да се справим и с двете", каза още той.

Накрая треньорът на "чуковете" призна, че неговият тим определено не е изиграл най-добрия си мач във финала в Прага, но често в подобни срещи най-важен е резултатът и те са го постигнали.

"Той има добър завършващ удар. Когато Джарод се измъкна, си помислих, че ако някой може да вкара от тази позиция за нас, това е точно той. Наистина го почувствах. Като цяло не играхме толкова добре, не направихме страхотен мач, но във финали често това не е от такова значение. Резултатът е най-важен и ние успяхме да го постигнем", завърши Дейвид Мойс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС прие частично удължаване на държавния бюджет
НС прие частично удължаване на държавния бюджет
60 нови случая на COVID-19 за денонощието
60 нови случая на COVID-19 за денонощието