НОВИНИ

Делото за убийството на Евгения Владимирова започва по същество на 17 януари

Близки и приятели на убитата жена днес протестираха пред Съдебната палата с искане за справедливост и тежки присъди

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:30, 13.12.2022
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Делото за убийството на Евгения Владимирова започва по същество на 17 януари. Младата жена изчезна през октомври миналата година, а месец по-късно беше намерена в куфар край водоем до Перник. На съд за убийството са предадени нейният съпруг Орлин Владимиров и баща му Пламен. Близки и приятели на Евгения днес протестираха пред Съдебната палата с искане за справедливост и тежки присъди.

Подсъдимият като пряк извършител на убийството на Евгения - Орлин Владимиров, влезе в съдебната зала без да отрони и дума. Единственото, което каза пред съда е, че подкрепя искането на адвокатите си делото да бъде върнато за написването на нов обвинителен акт, а мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека. Съдът отхвърли и двете искания. По време на делото не погледна в очите майката на Евгения.

"Безпомощна е била, не е имало кой да ѝ помогне, да ви кажа, че и след като не се е оплакала три пъти в полицията не се смята за домашно насилие. За мен това е върховата точка на домашно насилие", заяви Капка Чорбанова, майка на Евгения.

Майката на Евгения Владимирова пред БНТ: Искаме доживотен затвор за двамата убийци

Съдът прие близките на Евгения да бъдат частни обвинители в процеса.

"Искаме една доживотна присъда без право на замяна за двамата убийци на Евгения. В момента свекърът, който е съучастник в цялото това нещо, тъй като я е изхвърлил, а не се знае дали не е и помагал за натъпкването ѝ в куфара, се разхожда срещу 5000 лева гаранция. Не мога да разбера, човешкият живот в България 5000 лева ли струва", допълни Капка Чорбанова.

Адвокатите на свекъра на Евгения - Пламен Владимиров, който е подсъдим като помагач на сина си Орлин, поискаха делото да се гледа в закрити заседания, а съдът да забрани той да бъде сниман дори в коридорите на Съдебната палата.

Съдът реши, че делото ще се гледа публично. Приятели на Евгения дойдоха да подкрепят близките ѝ в искането за справедливост.

33-годишната Евгения била задушена със стреч фолио

Съдът прие още да разгледа и граждански искове за обезщетение от близките на убитата млада жена за 2,3 милиона лева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как НДСВ се появи на политическата сцена в България
Как НДСВ се появи на политическата сцена в България
Част от футболистите на Черно море продължават да тренират (Видео)
Част от футболистите на Черно море продължават да тренират (Видео)