НОВИНИ

Делян Добрев за концесията на "Росенец": Защо срещу Радев? Не трябва ли да скачате срещу Асен Василев?

гешев иска имунитета делян добрев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 04.08.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира в профила си във Фейсбук решението на президента да сезира Конституционния съд за прекратяването на концесията на терминал „Росенец“.

Ето какво пише той:

"Преди няколко седмици парламентът прие закон за прекратяване на концесията Росенец. Аз съм един от вносителите и смятам, че това е не само наше задължение, базирано на Регламент на ЕК с пряко приложение в България, но и морален акт от наша страна.

Прочетох внимателно мотивите на президента, с които той изпраща закона в Конституционния съд. Според юристите на президентството, дерогацията на Асен Василев важи и за член 5к, който се отнася до заварените договори за обществени поръчки или за концесии.

Да Ви припомня, това е онази дерогация, за която Асен Василев заплаши и шантажира ЕК, че ще бойкотира всички санкции срещу Русия, ако не я получим. Получихме я. Резултатът от нея бяха прескъпи горива през цялото управление на ПП и МИЛИАРДИ свръхпечалби за режима на ПУТИН. С две думи - от тази дерогация спечели само Путин на гърба на бедния български шофьор.

Днес виждам, че цялото ДБ начело с уважавани от мен колеги са скочили яростно срещу Радев. И не мога да се стърпя да не ги попитам - защо срещу Радев? Не трябва ли да скачате срещу Асен Василев, който изнуди ЕК за тази дерогация, която се оказва, че защитава и Росенец? А Вие участвахте ли в това изнудване от самото начало? Асен Василев твърди, че има решение на МС за искане на дерогация. Вие имахте министри в този МС, подкрепихте ли това решение? Част ли сте от омертата за милиардите към Путин от руския петрол? Защо не ме подкрепихте, когато предложих със закона за бюджета да отнемем дерогацията?

ПП нищо не ги питам. Те са ми ясни. Бранят със зъби и нокти милиардните руските интереси в петрола. Срещу какви месечни суми даже не ме интересува..."

Народното събрание прекрати концесията на пристанище "Росенец"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бакеро: ЦСКА София има страхотни играчи, мотивирани сме за победа
Бакеро: ЦСКА София има страхотни играчи, мотивирани сме за победа
Нападателят Станислав Костов се завърна в Пирин
Нападателят Станислав Костов се завърна в Пирин