НОВИНИ

Демерджиев и Меджидиев посетиха транспортираното дете в "Пирогов" със "Спартан" от Бургас

демерджиев меджидиев посетиха транспортираното дете пирогов спартан бургас
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 16.03.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и колегата му министър на здравеопазването Асен Меджидиев посетиха в болница "Пирогов" транспортираното със самолет "Спартан" на 21 февруари 6-годишно дете.

Дете в критично състояние беше транспортирано със "Спартан" до София

Бащата на детето е служител на "Гранична полиция". То беше превозено от Бургас от екипите на военновъздушните ни сили в най-голямата спешна болница поради изключително тежкото му състояние. Благодарение най-вече на грижите на лекарите в "Пирогов" и обединената работа на три министерства то вече е добре и предстои да бъде изписано.

"Това е поредното чудо, което осмисля не само един мандат на служебен министър, а целия живот на един човек. Нямам думи, за да изразя благодарността си към лекарите, които я спасиха", заяви министър Демерджиев.

Превозването на 6-годишното дете от екипите на военновъздушните сили е поредната подобна акция през последните месеци.

"Такива моменти осмислят живота ни. Радвам се, че развръзката в този случай е положителна, че с общи усилия на колегите лекари от двете болници и спешна помощ и на институциите успяхме да спасим един живот", посочи министър Меджидиев.

Снимки: МВР и МЗ

На 21 февруари, дете на 6 години в критично състояние, с остра вирусна инфекция (грип А, преболедувало скарлатина) и съпътстващи усложнения, беше транспортирано със самолет "Спартан" от Бургас до София. Министърът на здравеопазването координира възможността за осъществяването на полета с министъра на отбраната. Реанимационен екип на "Пирогов" извърши консултация на детето в УМБАЛ – Бургас и след оценка на клиничното му състояние, то беше транспортирано до София и прието в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение на болница "Пирогов".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК показа бюлетините за гласуване на изборите на 2 април
ЦИК показа бюлетините за гласуване на изборите на 2 април
17-годишно момче загина, а четирима младежи пострадаха при катастрофа на пътя Русе - Велико Търново
17-годишно момче загина, а четирима младежи пострадаха при катастрофа на пътя Русе - Велико Търново