НОВИНИ

"Демократична България" и ДПС осъдиха заплахата срещу Атанас Чобанов

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:23, 12.01.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
демократична българия дпс осъдиха заплахата атанас чобанов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

С декларации от парламентарната трибуна "Демократична България" и ДПС осъдиха заплахата срещу журналиста Атанас Чобанов. Днес парламентът заседава присъствено и онлайн заради изолираните след КСНС депутати. 8 от тях се включиха онлайн.

"Разследващият журналист от Бърд.БГ Атанас Чобанов е получил заплаха. Не може да останем безучастни към посегателство към журналисти, особено когото става въпрос за разследващи журналисти. Ние призоваваме правоохранителните органи да неутрализират заплахите и да обявят дали идват от лица, засегнати от "Магнитски", заяви Зарко Маринов от "Демократична България".

По този случай ДПС са сезирали съответните служби, защото смятат, че в европейска България не може да има съмнения за заплахи, независимо за какво става въпрос в разследванията на Чобанов, допълни Йордан Цонев.

"Компетентните органи да кажат има ли заплаха. Съществува другата хипотеза - да няма. И това компетентните органи трябва да проверят. Категорично подкрепяме тезата, че журналист не може да бъде заплашван. Внушенията за "Магнитски" оставям на вашата съвест", заяви той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович може да загуби големи суми от спонсорите си
Новак Джокович може да загуби големи суми от спонсорите си
Аспаруховият мост във Варна се нуждае от спешен ремонт
Аспаруховият мост във Варна се нуждае от спешен ремонт