НОВИНИ

Денислава и Мартин с първа репетиция на сцената на "Детска Евровизия" 2021

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
21:18, 15.12.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Двамата български представители на "Детската Евровизия" днес направиха първата си репетиция в Париж, където в неделя е големият финал.

Можете да гледате концерта на живо по БНТ 1 от 17.00 часа и не само да стискате палци на Дени и Марти, а и да гласувате за тях още от петък, 17 декември.

Как да гласуваме на "Детската Евровизия"?

Дени и Марти за първи път стъпиха на голямата музикална сцена - и то в сърцето на Париж. Днес - на първата репетиция - усетиха истински вълнението от предстоящия финал, на който ще изпеят песента си The Voice of Love.

Да се справиш на сцената на "Евровизия" с толкова много камери и страхотни ефекти би било изпитание дори за големите изпълнители.

Сценичната концепция е на Мари-Софи Крейсъл от Австрия, с огромен опит в сценичните изкуства като режисьор, танцьор, хореограф и модел.

"Ние за първи път видяхме сцената и декора и на нас страшно ни хареса. Първоначално бяхме малко притеснени, но после се поуспокоихме", споделя Марти.

"Когато имахме затруднения, нашият сценичен режисьор Мари-Софи ни помагаше и ние се справихме чудесно", допълни Дени.

Децата са във френската столица от два дни. За Дени и Марти участието в "Детската Евровизия" е сбъдване на мечтите им.

"Винаги ми е било мечта да бъда в Париж и да видя Айфеловата кула и всички други забележителности в този красив град. И на мен страшно много ми хареса", казва Дени.

Гласуването за песента на Дени и Марти е възможно и от България и то от петък, 17 декември, на интернет страницата junioreurovision.tv. Гласовете на зрителите определят половината от резултата, а другата половина зависи от жури.

"Ние ще се стараем да дадем всичко от себе си и ще се стараем песента да бъде магична и вълшебна каквото и заглавието ѝ", допълни Марти.

"Гледайте БНТ и гласувайте за нас!", призоваха двамата изпълнители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските национали научиха потенциалните си съперници в Лигата на нациите
Българските национали научиха потенциалните си съперници в Лигата на нациите
Повече слънце на запад, дъжд и сняг на изток и утре
Повече слънце на запад, дъжд и сняг на изток и утре