НОВИНИ

Денков възложи на областните управители да вземат спешни мерки срещу наводнения

първото заседание денков поръча проверка големите харчове всяко министерство
bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 13.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Премиерът акад. Николай Денков ще изиска от всички областни управители да вземат спешни мерки за превенция срещу евентуални наводнения.

С оглед на метеорологичната прогноза за следващите дни от тях се очаква още днес да проверят невралгичните точки, на които могат да се появят свлачища или да се стигне до преливане на вода, посочват от правителствената информационна служба.

Министър-председателят е провел среща с ръководителите на институциите, пряко ангажирани с отстраняването на щетите от вчерашните наводнения, на която е станало ясно, че е необходима бърза организация по региони за почистване на деретата и оформянето на диги на местата с най-голям риск.

Евакуираха жители на с. Клисурица заради обилните валежи

Четири екипа на ГДПБЗН и в момента отводняват в Берковица, продължават усилията за снижаване на нивото на язовирите „Клисурица“ и „Огоста“. Необходими са спешни действия на местната власт с помощта на държавата за почистване на дерето при язовир „Огоста“, което е превърнато в нерегламентирано сметище.

Близо 100 военнослужещи се включват с техника да помагат на засегнатите от наводненията в Берковица

Близо 100 военнослужещи и техника от състава на 10-и механизиран батальон във Враца се включват днес в дейностите по преодоляване на последиците от наводнението в Берковица. В готовност са и доброволци, които могат да участват в разчистването на наносите. Очаква се да се включат активно пътноподдържащите фирми по места.

Две детски градини и училище са наводнени след пороя в Берковица (Снимки)

МВР ще възложи проверка за причините за поредното наводнение, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Премиерът акад. Николай Денков благодари на всички институции, които реагираха бързо и адекватно на тежката ситуация във вчерашния ден и през изминалата нощ.

Днес екипи на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане ще обходят засегнатите от наводнението места и ще преценят необходимостта от социална подкрепа за пострадалите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви след руска ракетна атака в родния град на Зеленски
Жертви след руска ракетна атака в родния град на Зеленски
Никола Йокич: Щастлив съм, в Денвър всички имаме заслуга за титлата
Никола Йокич: Щастлив съм, в Денвър всички имаме заслуга за титлата