НОВИНИ

Депутати поискаха наказание за свои колеги от "Възраждане" заради всяване на паника за АЕЦ "Козлодуй"

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:27, 03.06.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
депутати поискаха наказание свои колеги възраждане заради всяване паника аец козлодуй
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Депутати от "БСП за България" и "Има такъв народ" поискаха да бъдат санкционирани народни представители от ПГ на "Възраждане" заради всяване на паника за АЕЦ "Козлодуй".

От парламентарната трибуна Цончо Ганев от ПГ на "Възраждане" заяви, че в атомната централа е бил регистриран инцидент. Управляващите отрекоха да е имало инцидент, който да застрашава централата и призоваха депутатите от "Възраждане" да не използват АЕЦ "Козлодуй" за всяване на паника.

Цончо Ганев, ПГ на "Възраждане": "В АЕЦ "Козлодуй" е регистриран инцидент. В края на месеца е приключил планов ремонт. Сроковете притискат всички и при приемане на обекта изтича масло и възникнал пожар. Над 200 прахови пожарогасителя се използват. Информирани ли са българските служби? Информирани ли са всички институции?".

Асен Василев, вицепремиер: "Не съм получил доклад, че нещо се е случвало. Доклад няма при мен. От Агенцията за ядрено регулиране не са съобщили".

Цончо Ганев ПГ на "Възраждане": "Това нещо е прикрито и не е достигнало до вас. Виждаме остри реплики, но такъв инцидент е имало".

Виктория Василева, ПГ на "Има такъв народ": "В случая трябва да се вземат мерки с подобен род говорене - граничи с престъпление! Вие нямате идея за какво говорите! Свалете си ръцете от АЕЦ "Козлодуй" и не говорете подобни простотии!".

Драгомир Стойнев, ПГ на "БСП за България": "Беше направен опит от "Атака", а …извинете - от "Възраждане" да всяват паника. Не е имало голям инцидент! Държа да се наложи наказание за всяване на паника сред обществото. Това не бива да се допуска в българския парламент".

Владимир Табутов, ПГ на "Продължаваме промяната": "Лично присъствах на пуска на Блок 6. Той беше въведен в експлоатация според плана".

Емил Георгиев, ПГ на "БСП за България": "Явно групата на "Възраждане" трябва да ги наричаме кукувци. Ако нахалството и цинизмът имаха криле, щяхте да кръжите тук в залата".

Костадин Костадинов, ПГ на "Възраждане": "Като се провери, ще се види истина ли е или не е. Абсолютно излишно е да влизаме в нелицеприятни неща".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделският министър: Не е изстреляна противоградова ракета над Садово, ще има обезщетения
Земеделският министър: Не е изстреляна противоградова ракета над Садово, ще има обезщетения
Пет медала за таекуондистите ни от първия ден на Мултиевропейското в София
Пет медала за таекуондистите ни от първия ден на Мултиевропейското в София