НОВИНИ

Депутатите изслушаха министъра на транспорта за удълбочаването на двата канала на Варненското пристанище

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:47, 08.09.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на транспорта Георги Тодоров беше изслушан в парламента по въпросите защо се удълбочават двата канала на пристанищата "Варна - Запад" и "Варна - Изток" и как се спазват законите в случая.

Пред депутатите Тодоров обясни, че драгирането на канала, е част от действията по подобряване на плавателната инфраструктура, а целта е по-големи кораби да могат да акостират и така пристанищата да бъдат конкурентоспособни на това в Констанца.

Процедурата е възложена от една държавно предприятие на друго, което е избрало свои подизпълнители. Тодоров отрече, че драгирането обслужва само пристанището на свързания с Ахмед Доган ТЕЦ Варна и съобщи, че се работи и по други такива проекти на различни пристанища.

Георги Тодоров допълни:

"Други изпълнени и предстоящи процедури за драгиране - подобряване на условията за корабоплаване на кейово място 1а на пристанищен терминал "Варна - Запад" и възстановяване на проектните параметри пред кейовите стени пред пристанищен терминал Леспорт. Рехабилитация за постигане на проектни дълбочини на подхода към канал на пристанищни терминали "Бургас - Изток" 2 и "Бургас - Запад".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейската прокуратура проверява случая "Илчовски"
Европейската прокуратура проверява случая "Илчовски"
Мъж бе осъден за расистки коментари в социалните медии след финала на Евро 2020
Мъж бе осъден за расистки коментари в социалните медии след финала на Евро 2020