НОВИНИ

Десет дни до изборите в САЩ: Над 50 млн. американци вече са гласували

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:54, 24.10.2020
Чете се за: 01:06 мин.
По света

Американският президент Доналд Тръмп участва в предварителното гласуване за президентските избори. Той пусна бюлетина в Уест Палм Бийч, щата Флорида, където се регистрира миналата година, и обяви: "Гласувах за един човек на име Тръмп".

Десет дни преди изборния ден вече са гласували над 50 млн. американци. В същото време Тръмп и неговият съперник Джо Байдън продължават кампаниите си в ключови щати за изхода от изборната битка.

Доналд Тръмп последва собствения си съвет да се избегне гласуване по пощата. Той гласува лично в Уест Палм Бийч, в обществена библиотека, която се намира срещу негов голф клуб.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Беше сигурно гласуване, много по-сигурно, отколкото да изпратиш бюлетина по пощата.

Преди това Тръмп посети Пенсакола в същия щат Флорида, където през 2016 г. спечели гласовете на избирателите над 65-годишна възраст. Щатът е ключов за изхода от изборната битка и доскоро силите бяха изравнени, но Джо Байдън вече има лека преднина. Корона кризата остава основна тема в кампанията.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: "Ще имаме ваксина - 100 милиона дози, до края на годината, а може би значително по-рано. Това ще помогне. И без това коронавирусът си отива".

Тръмп демонстрира тази увереност и на телевизионния дебат в четвъртък. На митинг в щата Делауеър демократът Джо Байдън припомни своя отговор.

Джо Байдън, кандидат-президент: "Видяхме как той омаловажава мъката на много американци".

Президентът Тръмп каза: "Коронавирусът си отива. Учим се да живеем с него". Както му казах, ние не се учим да живеем с него. Учим се да умираме с него.

Байдън представи точен план за борбата с пандемията, който би приложил ако бъде избран за президент.

В подкрепа на бившия вицепрезидент се обяви една звезда от шоу бизнеса. Рап певицата Лизо призова съгражданите си от Детройт да гласуват за Байдън, за да може Америка отново да се обедини.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор на БМВ карал със 170 км/ч по пловдивски булевард
Шофьор на БМВ карал със 170 км/ч по пловдивски булевард
НЗОК ще плаща за превръзка и инжекция в домашни условия
НЗОК ще плаща за превръзка и инжекция в домашни условия