Граждани и фирми се включиха в инициативата "Капачки за бъдеще" в Русе

от БНТ
12:27, 24.10.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Русе отново се включва в инициативата "Капачки за бъдеще". От сутринта много хора носят пластмасови капачки, които са събрали от началото на лятото досега. В инициативата участват и представители на училища и детски градини - в името на каузата - закупуване на медицинска апаратура.

Все повече хора се включват в кампанията "Капачки за бъдеще", казват доброволците в Русе. Още в първите минути се натрупа камара от пластмасови бутилки и чували. А вече бяха получили заявки от няколко русенски фирми да чакат бусове, пълни с капачки. В инициативата се включиха и много русенци, организирали се с идеята, че макар и с малко, е добре да помагаш.

"Ние сме в ръководството на етажната собственост на бл. Бисер, вх. А. И целият вход бяхме поставили съдове за събиране на капачки, за да помогнем на организаторите на кампанията за закупуване на медицинска апаратура за нуждаещите се, за когото трябва", обясни Елеонора Николова.

"Семейно. Колкото сме успели - толкова. Все можем да помогнем на някого с нещо. Вместо да замърсяваме природата, можем, те нали се рециклират, може да се оползотворят за нещо друго", коментира и Цветомир Иванов.

От Младежкия парламент в Русе донесоха 40 чувала с капачки, събирани от различни училища и детски градини. Тяхна била и идеята на няколко места в града да се разположат големи метални сърца, в които да се събира пластмасовият отпадък.

"Само за 2 месеца успяхме да съберем изключително много капачки. Всеки гледа да си вземе капачката и да я дари, защото вместо да изхвърлиш капачката, можеш да направиш нещо добро за някого", заяви Ния Неделчева от Младежкия парламент в Русе.

Сърцата вече са празни, но в тях отново започват да събират пластмасови капачки, защото има много хора, на които трябва да се помогне.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Доброволци почистват и зарибяват р. Въча край Кричим
Доброволци почистват и зарибяват р. Въча край Кричим
В Пловдив разкриха грабежи, извършени през 2013 и 2014г.
В Пловдив разкриха грабежи, извършени през 2013 и 2014г.