НОВИНИ

Десетки паднали дървета и съборени покриви след бурята в Гоце Делчев

bnt avatar logo
от БНТ
20:51, 18.09.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

И в Югозападна България днес разчистваха щетите от вчерашната буря. Ураганният вятър, който се изви в Гоце Делчев събори близо 50 дървета. На места електричеството беше прекъснато заради скъсани електропроводи. Няма пострадали хора.

Бурята в Гоце Делчев бушува около час. Успява да повали десетки дървета като някои от тях буквално са изкоренени. Засегнати са и десетки покриви на къщи.

"Покривите, керемидите са изпадали, най-вече това - който му е покривът развален, ще трябва нови керемиди, средства - хората нямат пари. Трудно ще е", тревожи се Любка.

"То беше нещо неописуемо, контейнерите вървяха сами по улиците, такова нещо за пръв път виждаме, но все пак, слава на Бога ще кажем - премина", казва Диана Никодимова.

"Има обърнати фотоволтаични панели, има паднали саксии и керемиди на много места. Но от снощи се работи заедно с пожарната, с нашата аварийни група, както и с електроразпределителното дружество по възстановяване на щетите", заяви Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев.

Градският парк е най-силно пострадал. Там изкоренените дървета са близо 20, като някои от тях са на повече от 100 години.

"70-годишен съм вече, не помня такава буря да е имало. Това е потрошок, така да се каже, толкова потрошени дървета не сме виждали, жалко за хубавия парк, че ни разсипа парка", ядосва се Малин Шарланджиев.

Часове след опустошителната природна стихия двойка младоженци очакваха своето тържество в парка.

"Притеснени бяхме, но все пак сега е слънчево, хубаво времето. Тук ще почистят хората, всичко ще е идеално и сме готови за празненството", убеден е Мирослав Мисирков, младоженец.

През целия ден екипи на Гражданска защита и общински работници разчистваха града от паднали дървета и клони.

Репортер: Десислава Малинова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След потопа: В Слатина има остра нужда от питейна вода
След потопа: В Слатина има остра нужда от питейна вода
Георги Вангелов остана пети на Световното по борба в Белград
Георги Вангелов остана пети на Световното по борба в Белград