НОВИНИ

Дете простреля друго дете по време на празненство в Арбанаси

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:05, 12.05.2024 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

По време на рожден ден в Арбанаси в частен дом, дете е простреляло в крака друго дете, научи "По света и у нас". Пистолетът, с който е извършен изстрелът е на собственика на заведението, в което е било празненството, на което са присъствали бизнесмени и политици. Пострадалото дете е настанено в болница.

Според първоначалните данни, на 12 май 2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11-годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

От ръководството на търновската болница заявиха за "По света и у нас", че простреляното дете е вън от опасност, оперирано е по спешност и остава за наблюдение в лечебното заведение.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии. Оръжието е иззето, разпитани са и всички свидетели. Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.

Автори: Иво Никодимов и Зорница Илиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров заслужи място на осминафиналите на турнира в Рим
Григор Димитров заслужи място на осминафиналите на турнира в Рим
Протестиращи блокираха "Цариградско шосе", какви са исканията им?
Протестиращи блокираха "Цариградско шосе", какви са исканията им?