НОВИНИ

Детските градини отварят утре, учениците от първи до четвърти клас - също в час

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
12:56, 03.01.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Още
Слушай новината

Детските градини отварят утре. В училище се връщат и децата от 1-ви до 4-ти клас. От образователното министерство съобщиха, че над 700 родители са заявили желание децата им да продължат да учат дистанционно.

Четвъртокласничката Мелани няма търпение да се върне в класната стая.

"Няма да съм пред компютъра. Ще съм на чина с моите приятели. Вкъщи е по-трудно от училище, защото в училище се виждаме, госпожата пише на дъската", казва Мелани.

Майка ѝ е в неплатен отпуск от един месец, за да ѝ помага и да се грижи за по-малкия ѝ брат.

"Вкъщи е някакъв хаос. Единият иска да играе, на втория му се налага и трябва да учи. И е трудно да се справя с двама вкъщи. Затова предпочитам да отворят детските градини и училищата и всички да започнем един нормален и спокоен живот", казва Галина Илиева.

В училището на Мелани утре ще се върнат около 350 деца от предучилищните групи и началния курс.

"Може би сме вече много по-подготвени за това, което ще се случва. Имаме си режими, които се разминават, децата да не се събират от различните паралелки. Според мен поне в началото е добре да имат маски, защото определено време не са били в училище", заяви директорът на 140-о училище в София Мая Зафирова.

С маска или без в час - решението ще е на педагогическия съвет във всяко училище или на преподаващия учител.

Вижте и още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров има нов треньор
Григор Димитров има нов треньор
Обзор 2020: Какво се случи през ноември в българския спорт: Треньорски рокади в Левски и ЦСКА. Петото издание на "Sofia Open"
Обзор 2020: Какво се случи през ноември в българския спорт: Треньорски рокади в Левски и ЦСКА. Петото издание на "Sofia Open"