НОВИНИ

Няколко европейски държави затягат мерките срещу коронавируса

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:45, 03.01.2021
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Първите бройки от ваксината на "Астра Зенека" вече са налични в британски болници. Франция и Гърция са сред държавите, в които мерките срещу заразата се затягат.

ГЪРЦИЯ

От 6.00 часа тази сутрин до 11 януари в Гърция е в сила пълно затваряне. Няма да работи почти нищо, освен магазините за хранителни стоки, аптеките и банките. Има и вечерен час - от 21.00 ч. до 5.00 ч. сутринта. Засега няма промяна при изискванията за влизане в страната.

ФРАНЦИЯ

След грубото нарушаване на мерките по празниците, включително нелегално парти с 2500 посетители, във Франция се въвежда по-строг вечерен час, който ще важи за 15 департамента. Хората трябва да се приберат по домовете си най-късно в 18.00 ч. и не трябва да ги напускат преди 6.00 ч., освен по здравословни причини или за да отидат на работа.

ИТАЛИЯ

Въпреки благоприятните условия за зимни спортове, Италия реши да отложи отварянето на ски курортите си и вместо на 7 януари, това ще се случи най-рано на 18 януари.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Великобритания, която е пионер при масовите ваксинации, вече разполага с дози и от втората одобрена на Острова ваксина - тази на "Астра Зенека". Властите в Лондон съобщават, че наличието на още един препарат чувствително ще им помогне при осъществяването на плана за по-бърза и широкоразпространена имунизация на населението.

ХЪРВАТИЯ

Ваксинации се правят и в Хърватия - 1500 дози от разработката на "Пфайзер" бяха доставени по спешност в Сисек, който пострада от земетресението.

Власите решиха да дадат възможност на бедстващите след труса да се ваксинират приоритетно, за да не се стигне до хуманитарна криза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал продължи възхода си с трети пореден успех
Арсенал продължи възхода си с трети пореден успех
Зидан след успеха над Селта: Доволен съм. Това са много важни три точки
Зидан след успеха над Селта: Доволен съм. Това са много важни три точки