НОВИНИ

Облачно, мъгливо и с валежи ще бъде утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 02.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Започналото от юг увеличение на облачността ще продължи и през нощта, а в низините ще се образуват мъгли. Температурите в неделя сутрин ще са по-високи, в сравнение с днес, в по-голямата част от страната между 1° и 6°.

Ще има превалявания от дъжд, повече по количество в крайните южни райони. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 8° и 13°, по-ниски в северозападните райони.

И в планините, за разлика от слънчевото време днес, утре ще бъде предимно облачно, с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде твърде високо, на надморска височина около 1800 метра.

По-значителни ще са валежите в южните райони на Рило-Родопската област. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Температури в курортите - от 5 до 9 градуса, в района на Алеко около 3 градуса.

Средиземноморски циклон определя времето на Балканския полуостров. Ще е по-топло от обичайното за периода, но ще има валежи от дъжд, значителни на места в Гърция, както и по адриатическото крайбрежие. В планините валежите ще са от сняг, по-значителни в Карпатите.

В по-голямата част от Европа ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, а в централноевропейските страни, както и в Европейска Русия - и от сняг. На Пиринеите ще е слънчево, но по-студено от обичайното. Предимно слънчево ще бъде и на Скандинавския полуостров, и в Украйна.

У нас, в понеделник ще продължи да вали. По-значителни количества се очакват в югозападната половина от страната, а в източните райони след обяд ще духа силен южен вятър. Дневните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони до 15°-16° в източните. Във вторник облачността временно ще намалее, но в сряда отново ще завали. Валежи ще има и в четвъртък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полска котка живее повече от 9 години на дърво
Полска котка живее повече от 9 години на дърво
Нелегални партита във Франция и Испания, въпреки строгите мерки
Нелегални партита във Франция и Испания, въпреки строгите мерки